Barion Pixel

Megtévesztő különbségek? Természetes környezetben termő algák a mesterségesen előállított algákkal szemben

Az algákat fogyasztók száma napról napra folyamatosan nő, ami abszolút nem meglepő, hiszen legalább ilyen ütemben készülnek újabb és újabb kutatások, tanulmányok az algák szervezetre gyakorolt pozitív hatásait illetően.

Amikor saját egészségünk érdekében kezdünk algákat fogyasztani, akkor talán mindenki számára a legfontosabb az lehet, hogy a lehető legjobb minőséget, legmagasabb tápanyagtartalmat kapjuk a lehető legjobb felszívódás és hasznosulás mellett. Tudvalevő azonban, hogy többezer féle alga létezik méretét, hatásmechanizmusait, felhasználását tekintve.

Az igazán fontos kérdés tehát, hogy miként álljunk neki az algafogyasztásnak, milyen tényezőket fontos megvizsgálnunk, ha mi magunk is szeretnénk elsajátítani ezt a mindennapos, pozitív szokást?

A következőkben nézzük meg közelebbről, milyen különbségeket tapasztalatunk a természetes környezetben élő és a mesterséges körülmények között termő algák között.

Természetes környezetben termő algák

 

Természetes körülmények
A természetes környezetben termő algák a tengeri vagy édesvízi ökoszisztémák részei, ahol a tápanyagokat közvetlenül a környezetükből nyerik. Ez lehetővé teszi számukra, hogy magasabb szintű bioaktív összetevőket tartalmazzanak.

Komplex tápanyagtartalom
Az ilyen algák általában gazdagabbak vitaminokban, ásványi anyagokban és más mikronutriensekben, mivel a természetes tápanyagok széles skáláját használják fel.

Fontos megjegyezni, hogy a természetes környezetben termő algák között is nagy különbségeket tapasztalhatunk a minőségben. A szennyeződések, amik komoly problémát jelentenek a Föld ökoszisztémájában, arra figyelmeztetnek bennünket, hogy vizsgáljuk meg az algák eredetét a készítményekben, amit fogyasztani szeretnénk. A gyártóknak kötelességük pontos tájékoztatást adni az összetevők eredetéről, hiszen bizonyos algák származhatnak olyan helyekről is, ahol a természetes vizek szennyeződése, mint például nehézfémek vagy mikroplasztik, befolyásolhatja az algák minőségét.

Éppen ezért vagyunk rendkívül büszkék arra, hogy a Vitalgae komplex algakészítmény összetételét olyan rendkívüli minőségű algák adják, mint a híres, vulkanikus krátertavakban, természetes környezetben termő Burma Spirulina. 

Mesterséges környezetben termő algák

 

Korlátozott tápanyagtartalom
A mesterséges környezetben termesztett algák tápanyagtartalma korlátozottabb lehet, mivel a tápanyagforrások szigorúan szabályozottak és nem annyira változatosak, mint a természetes környezetben.

Bioaktív összetevők hiánya
Egyes bioaktív összetevők, amelyek a természetes környezetben termő algákban megtalálhatók, hiányozhatnak, vagy alacsonyabb szinten lehetnek jelen a mesterségesen termesztettekben.

Élettani Hatások
A mesterségesen termesztett algák esetében bizonyos hátrányokat lehet tapasztalni az élettani hatások tekintetében. Mivel kevesebb a bioaktív összetevő, az immunrendszer erősítése, az antioxidáns hatás vagy bizonyos krónikus betegségekkel szembeni védekezés szempontjából kevésbé hatékonyak lehetnek. Ezenkívül, ha a tápanyag-összetétel nem olyan gazdag és változatos, az algák nem feltétlenül nyújtanak teljes spektrumú tápanyag-ellátást.

„Képzeljük csak el, hogy a mesterséges körülmények között termő algák legtöbbször természetes napfény nélkül, mesterséges fények alatt nőnek. Teljesen abszurd!”

A természetes napfény – a fotoszintézis szerepe az algák egészséges növekedésében

A természetes napfény jelentős hatással van az algák fotoszintetikus aktivitására, növekedésére és tápanyagtartalmára. Ez nemcsak a növények egészségét és életképességét befolyásolja, hanem az emberi fogyasztás esetén is pozitív egészségügyi hatásokkal járhat. Az algákban lévő magas antioxidáns, vitamin és ásványi anyag tartalom hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz és az általános jólét támogatásához.

Energiaforrás
Az algák, hasonlóan a fotoszintetizáló növényekhez, a napfény energiáját használják fel a fotoszintézis során, amely során szén-dioxidból és vízből glükózt (cukrot) és oxigént állítanak elő. Ez a folyamat létfontosságú az algák növekedése és túlélése szempontjából.

Klorofill
A napfény segíti a klorofill, egy kulcsfontosságú fotoszintetikus pigment, képződését az algákban. A klorofill nemcsak az algák zöld színéért felelős, hanem az energia elnyelésében és a fotoszintézisben is kulcsfontosságú szerepet játszik.

Egészségügyi Előnyök

 

 Antioxidánsok
A természetes napfény hatására az algákban magasabb lehet az antioxidánsok, mint a béta-karotin és a klorofill szintje. Ezek az antioxidánsok segíthetnek a szabad gyökök elleni védelemben, csökkenthetik az oxidatív stresszt és elősegíthetik az egészséges sejtműködést.

Vitaminok és ásványi anyagok
A napfénynek köszönhetően az algák több vitaminban és ásványi anyagban gazdagok lehetnek. Például a D-vitamin képződését a napfény UV-B sugárzása indítja el bizonyos algafajokban, mely létfontosságú a csontok egészségéhez és az immunrendszer működéséhez.

Teljes értékű táplálékforrás
A természetes körülmények között növekvő algák gyakran tartalmaznak magasabb szintű esszenciális aminosavakat, esszenciális zsírsavakat és egyéb mikronutrienseket, ami teljesebb táplálékforrássá teszi őket.

Összességében a fogyasztóknak mérlegelniük kell, hogy ha már algákat kezdenek fogyasztani, milyen minőséggel, beltartalommal elégszenek meg a hosszútávú hatásokat tekintve.

Mi, a Vitalgae megalkotói hisszük, hogy az algákat a természet adta és ebből fakadóan maga a természet az, ami csodákra képes. Éppen ezért tartalmaz 100%-ban természet adta összetevőket a Vitalgae komplex algakészítmény. A lenti gombra kattintva tovább olvashatsz a készítményről.

Megosztás:

Szólj hozzá!

A kosarad
0