Barion Pixel

Rengeteg algát eszik a világ legegészségesebb nemzete!

Először él több mint 70 ezer százéves és annál idősebb ember Japánban. Már 49 egymást követő évben emelkedik a számuk. Egészen elképesztő adatok, valamit egészen biztosan jól csinálnak!

Ami talán még fontosabb adat lehet, hogy az úgynevezett egészséges évek számát tekintve is élen jár ez a nemzet. Születéstől számítva a japán ember átlagban 75 évig él egészségesen, mielőtt bármilyen, az idősebb korral járó komolyabb egészségügyi kihívás nehezíteni kezdené a mindennapjait. Ez a szám Magyarországon mindössze 61 év. Ez azt jelenti, hogy a legtöbben Japánban még 70 éves koruk fölött is aktívan élik a mindennapjaikat; a hétköznapi teendőkön túl, az aktív testmozgást, a Thai Chi-t is beleértve. Követendő példa lehet ez, mindannyiunk számára!

Irigylésre méltó életvitellel rendelkeznek, hiszen kifejezetten fontos számukra az étrend, a szellemi és mentális egészség, valamint a testmozgás, egészen idős korig.

Irigylésre méltó életvitellel rendelkeznek, hiszen kifejezetten fontos számukra az étrend, a szellemi és mentális egészség, valamint a testmozgás, egészen idős korig.

A Japánok kiemelkedően jó egészségügyi állapotának egy jelentős meghatározója tehát az étkezésük, melynek alapját az algák jelentik. Az ott élő emberek nagyságrendileg 100 000 tonna algát fogyaszt el évente. Ez egyetlen más nemzetről sem mondható el, ezért tartják a szakemberek rendkívül fontosnak megemlíteni, hogy táplálkozásuk alapját ez az élelmiszer adja. Ma már köztudott és tanulmányok ezrei szólnak róla, milyen rendkívüli tulajdonságokkal bírnak ezek a parányi élőlények, az algák.

A japán ételek nagyjából 21%-ában található meg az alga, ami óriási számnak mondható. A 40-79 éves japán férfi és női lakosság 20-38%-a hetente több mint ötször, további 29-35%-a hetente három-négy alkalommal fogyaszt algát.

A japán ételek nagyjából 21%-ában található meg az alga, ami óriási számnak mondható. A 40-79 éves japán férfi és női lakosság 20-38%-a hetente több mint ötször, további 29-35%-a hetente három-négy alkalommal fogyaszt algát.

Rekordmagas tápértéke és az emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásai világszerte növelték az algák népszerűségét.

Vitaminok és ásványi anyagok

Minden ehető algatípus egyedi tápanyagkészletet tartalmaz, ezért mindenképpen javasolt komplex módon* fogyasztani őket. Tartalmaznak különféle vitaminokat, többek között A-, B-, C-, E- és K-vitamint. Cink, kalcium, folsav, vas és magnézium is található bennük. 

Ezenkívül más tengeri algák, mint például a chlorella és a spirulina, számos esszenciális aminosavat tartalmaznak. Fehérjetartalmuk abszolút kiemelkedő.

Vitaminok és ásványi anyagok

Minden ehető algatípus egyedi tápanyagkészletet tartalmaz, ezért mindenképpen javasolt komplex módon* fogyasztani őket. Tartalmaznak különféle vitaminokat, többek között A-, B-, C-, E- és K-vitamint. Cink, kalcium, folsav, vas és magnézium is található bennük. 

Ezenkívül más tengeri algák, mint például a chlorella és a spirulina, számos esszenciális aminosavat tartalmaznak. Fehérjetartalmuk abszolút kiemelkedő.

Antioxidánsok tárháza

Mondanunk sem kell, hogy az antioxidánsok elengedhetetlenek szervezetünk számára, különösen a sejtek egészségéhez. Az algák számos antioxidánst tartalmaznak, köztük A-, C-, E-vitamint, valamint flavonoidokat és karotinoidokat. Az egyik algában megtalálható a világ legerősebb természetes antioxidánsa is, az asztaxantin. A megfigyelések és kutatások szerint ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megvédjék a szervezet sejtjeit a szabad gyökök károsító hatásaival szemben.

Antioxidánsok tárháza

Mondanunk sem kell, hogy az antioxidánsok elengedhetetlenek szervezetünk számára, különösen a sejtek egészségéhez. Az algák számos antioxidánst tartalmaznak, köztük A-, C-, E-vitamint, valamint flavonoidokat és karotinoidokat. Az egyik algában megtalálható a világ legerősebb természetes antioxidánsa is, az asztaxantin. A megfigyelések és kutatások szerint ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megvédjék a szervezet sejtjeit a szabad gyökök károsító hatásaival szemben.

Jód és tirozin forrása

Pajzsmirigyünk hormonokat választ ki, amelyek szabályozzák a növekedést, segítik az energiatermelést, helyreállítják a sérült sejteket és segítik a szaporodást. Ezek a mirigyek a jódtól függenek, jelenlétük elengedhetetlen az ilyen hormonok előállításához. Ezek az emberi fogyasztásra alkalmas algák koncentrált mennyiségű jódot szívnak fel az óceánból, és étrendi bevitelük elegendő jódot biztosíthat szervezetünknek. 

Jód és tirozin forrása

Pajzsmirigyünk hormonokat választ ki, amelyek szabályozzák a növekedést, segítik az energiatermelést, helyreállítják a sérült sejteket és segítik a szaporodást. Ezek a mirigyek a jódtól függenek, jelenlétük elengedhetetlen az ilyen hormonok előállításához. Ezek az emberi fogyasztásra alkalmas algák koncentrált mennyiségű jódot szívnak fel az óceánból, és étrendi bevitelük elegendő jódot biztosíthat szervezetünknek. 

Ezen kívül az algák aminosavakat, tirozint tartalmaznak, amelyek segítik a pajzsmirigy működését.  Sőt, úgy vélik, hogy az alga azon képessége, hogy szabályozza az ösztradiol és az ösztrogén szintjét, magyarázatot adhat arra, hogy a szigeten miért ilyen alacsonyabb a mellrák előfordulási aránya.

Ezen rövid információk alapján érthetővé válik tehát, miért fogyasztja legnagyobb mennyiségben az algákat a világ legegészségesebb nemzete, valamint, hogy miért terjed döbbenetes sebességgel a világon az algafogyasztás szokása. Amennyiben számodra is érdekes lehet az algafogyasztás és egy igazán egyedi, rendkívül kedvelt komplex algakészítmény, kattints a folytatásért az alábbi lehetőségre!

Megosztás:

Szólj hozzá!

A kosarad
0