A Chlorella mikroalga a Spirulinához hasonlóan a világ leggazdagabb tápanyagforrásainak egyike. Ez a mikroalga a természet egyik tökéletes alkotása. Ez az egyedülálló növény rendkívül magas arányban tartalmazza az egészséghez szükséges tápanyagok széles skáláját.
Koncentráltan tartalmazza az elengedhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, gazdag forrása fehérjéknek és értékes zsírsavaknak.
Chlorella
A Chlorella a világ valamennyi ismert élelmiszere közül a leggazdagabb forrása a nukleinsavaknak (RNS, DNS), melyek növelik a sejtenergiát és javítják a sejtek közti kommunikációt. Az összes ismert növényi anyag közül a Chlorella tartalmazza a legtöbb klorofillt – ötször többet, mint amennyi a búzafűben, és tízszer többet, mint amennyi a lucernában található-, amely létfontosságú testünk méregtelenítése, tisztítása során. A szuperélelmiszerek (superfood) kategóriájába sorolható, hiszen rendszeres fogyasztása széleskörű, átfogó hatásokat eredményez az emberi szervezetben: csökkentheti a gyulladásokat, méregtelenít, erősít, regenerál, fiatalít és ösztönzi a szervezet öngyógyulását, antioxidáns hatással rendelkezik.
Méregtelenítés, nehézfémek megkötése
A Chlorella mikroalga egyedülálló klorofilltartalommal rendelkezik. A klorofill antioxidáns hatásairól, fertőtlenítő -és az emésztést segítő tulajdonságairól ismert, valamint a növényi anyagcsere legfontosabb terméke. Nagyban hozzájárul a Chlorella emésztést javító és méregtelenítő képességeihez.
Ez a csodálatos algafajta rendkívüli tisztítási folyamatot végez a szervezetünkben a fitokelatinoknak köszönhetően, melyek segítenek megszabadítani sejtjeinket a nehézfémektől. Megköti és kivezeti a szervezetből a káros és mérgező nehézfémeket, radioaktív anyagokat. Az alumínium, higany, ólom, amalgám és arzén kivezetése után javulhat állapotunk, megszabadulhatunk esetleges régebbi egészségügyi nehézségektől. Nehézfém méregtelenítő funkcióját egyedülálló módon az agyban is elvégzi.
Chlorella Növekedési Faktor
Chlorella Növekedési Faktor, rövidítve CGF, egy egyedülálló anyagcsoport, amely a világon csak a Chlorella sejtmagjában található meg. A mikroalga sejtjeinek 18% -át teszi ki. Nagyon gazdag nukleinsavakban (RNS és DNS), továbbá aminosavakat, peptideket, vitaminokat, ásványi anyagokat, poliszacharidokat, glikoproteineket és béta-glükánokat is tartalmaz.
A Chlorella sejtnek ezt a különleges részét az 1950-es évek elején Dr. Fujimaki fedezte fel Tokióban és „Chlorella növekedési tényezőnek” nevezte el, mivel elősegítette a fiatal gyermekek és fiatal állatok egészséges növekedését. Valójában ez az anyagcsoport felelős a Chlorella saját, rendkívül gyors növekedéséért és szaporodásáért. A CGF-nek köszönhető a Chlorella alga emberi testet gyógyító és megfiatalító képessége, továbbá az is, hogy képes a sérült sejtek és szövetek javítására, és ösztönzi az új és egészséges sejtek növekedését. Ezen túlmenően magas nukleinsav tartalma miatt a CGF képes az öregedési folyamatok lelassítására is.
Klorofill – „Zöld vér”
Emésztés, fogyás
A Chlorella tisztítja az emésztőrendszert, támogatja a megfelelő gyomor-és bélműködést. Enzimjei között két fontos emésztőenzimet is találni: a klorofillázt és a pepszint. A Chlorella serkenti az emésztést, csökkenti az ételek utáni sóvárgást, növeli a telítettség érzetét és a tápanyagok gyorsabb felszívódását eredményezi.
Tanulmányok támasztják alá, hogy a Chlorella alga fogyasztása esetén egyértelmű kivezetési hatás érhető el.
Vitális anyagok
Különlegesen nagymértékű teljes értékű növényi fehérje található benne, száraztömeg tartalma akár az 50 százalékot is eléri. A Chlorella alga számos vitamint is tartalmaz, többek között B-vitamint, aktív B12-vitaminnal együtt, illetve K-vitamint, pantoténsavat és folsavat, valamint különböző aminosavakat, valamennyi alapvető aminosavat ideértve. Továbbá számos ásványi anyag és alapvető nyomelem található benne, mint magnézium, kálium, mangán, vas, cink, kálcium és szelén, továbbá antioxidánsok, polifenol és számos további bioaktív anyag.
Dr. Benjamin Frank, a „The No-Aging Diet” című könyv szerzője, kijelentette, hogy szerinte a Chlorella termékek fogyasztása kifejezetten ajánlott idős korban, hiszen a Chlorella kiváló forrása a DNS-nek és az RNS-nek.
Ahogy Earl Mindell, a népszerű ’Vitamin Biblia’ című könyv szerzője fogalmazott: „A Chlorella maga a tökéletes táplálék!”
Ez is ösztönzött bennünket arra, hogy a Vitalgae komplex algakészítményünk egyik alapösszetevője a Chlorella alga legyen.
A Chlorella mikroalga a Spirulinához hasonlóan a világ leggazdagabb tápanyagforrásainak egyike. Ez a mikroalga a természet egyik tökéletes alkotása. Ez az egyedülálló növény rendkívül magas arányban tartalmazza az egészséghez szükséges tápanyagok széles skáláját.
Koncentráltan tartalmazza az elengedhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, gazdag forrása fehérjéknek és értékes zsírsavaknak.
Chlorella
Méregtelenítés, nehézfémek megkötése
A Chlorella mikroalga egyedülálló klorofilltartalommal rendelkezik. A klorofill antioxidáns hatásairól, fertőtlenítő -és az emésztést segítő tulajdonságairól ismert, valamint a növényi anyagcsere legfontosabb terméke. Nagyban hozzájárul a Chlorella emésztést javító és méregtelenítő képességeihez.
Ez a csodálatos algafajta rendkívüli tisztítási folyamatot végez a szervezetünkben a fitokelatinoknak köszönhetően, melyek segítenek megszabadítani sejtjeinket a nehézfémektől. Megköti és kivezeti a szervezetből a káros és mérgező nehézfémeket, radioaktív anyagokat. Az alumínium, higany, ólom, amalgám és arzén kivezetése után javulhat állapotunk, megszabadulhatunk esetleges régebbi egészségügyi nehézségektől. Nehézfém méregtelenítő funkcióját egyedülálló módon az agyban is elvégzi.
Chlorella Növekedési Faktor
Chlorella Növekedési Faktor, rövidítve CGF, egy egyedülálló anyagcsoport, amely a világon csak a Chlorella sejtmagjában található meg. A mikroalga sejtjeinek 18% -át teszi ki. Nagyon gazdag nukleinsavakban (RNS és DNS), továbbá aminosavakat, peptideket, vitaminokat, ásványi anyagokat, poliszacharidokat, glikoproteineket és béta-glükánokat is tartalmaz.
A Chlorella sejtnek ezt a különleges részét az 1950-es évek elején Dr. Fujimaki fedezte fel Tokióban és „Chlorella növekedési tényezőnek” nevezte el, mivel elősegítette a fiatal gyermekek és fiatal állatok egészséges növekedését. Valójában ez az anyagcsoport felelős a Chlorella saját, rendkívül gyors növekedéséért és szaporodásáért. A CGF-nek köszönhető a Chlorella alga emberi testet gyógyító és megfiatalító képessége, továbbá az is, hogy képes a sérült sejtek és szövetek javítására, és ösztönzi az új és egészséges sejtek növekedését. Ezen túlmenően magas nukleinsav tartalma miatt a CGF képes az öregedési folyamatok lelassítására is.
Klorofill – „Zöld vér”
Emésztés, fogyás
A Chlorella tisztítja az emésztőrendszert, támogatja a megfelelő gyomor-és bélműködést. Enzimjei között két fontos emésztőenzimet is találni: a klorofillázt és a pepszint. A Chlorella serkenti az emésztést, csökkenti az ételek utáni sóvárgást, növeli a telítettség érzetét és a tápanyagok gyorsabb felszívódását eredményezi.
Tanulmányok támasztják alá, hogy a Chlorella alga fogyasztása esetén egyértelmű kivezetési hatás érhető el.
Vitális anyagok
Különlegesen nagymértékű teljes értékű növényi fehérje található benne, száraztömeg tartalma akár az 50 százalékot is eléri. A Chlorella alga számos vitamint is tartalmaz, többek között B-vitamint, aktív B12-vitaminnal együtt, illetve K-vitamint, pantoténsavat és folsavat, valamint különböző aminosavakat, valamennyi alapvető aminosavat ideértve. Továbbá számos ásványi anyag és alapvető nyomelem található benne, mint magnézium, kálium, mangán, vas, cink, kálcium és szelén, továbbá antioxidánsok, polifenol és számos további bioaktív anyag.
Dr. Benjamin Frank, a „The No-Aging Diet” című könyv szerzője, kijelentette, hogy szerinte a Chlorella termékek fogyasztása kifejezetten ajánlott idős korban, hiszen a Chlorella kiváló forrása a DNS-nek és az RNS-nek.
Ahogy Earl Mindell, a népszerű ’Vitamin Biblia’ című könyv szerzője fogalmazott: „A Chlorella maga a tökéletes táplálék!”
Ez is ösztönzött bennünket arra, hogy a Vitalgae komplex algakészítményünk egyik alapösszetevője a Chlorella alga legyen.
- MOJ Food Process Technol 2018, 6(2): 00144
- ACS Appl. Mater. Interfaces201573218104-18112
- MedicalNewsToday, November 18, 2017
- Alternative and Complementary Therapies. Jun 2001. Volume: 7 Issue 3: July 5, 2004
- WebMD, “Chlorella”
- Journal of Applied Phycology. 30. 1-11
- J. Algal Biomass Utln. 2012, 3 (4): 89–100
- ScientificWorldJournal. 2013; 2013: 219840. Published online 2013 Apr 18
- Nutr Hosp. 2015;32(1):34-40
- Journal of Agroalimentary Processes and Technologies. 20. 330-350
- Journal of Applied Biotechnology Reports. 3. 483-488
- ISRN Allergy. 2013 Nov 13;2013:938751
- Cell Mol Immunol. 2011 May; 8(3): 248–254. Published online 2011 Jan 31
- Nutr J. 2012 Jul 31;11:53
- WebMD, “Chlorophyll”
- Akademik Gıda 9(2) (2011) 26-32
- Akademik Gıda 9(2) (2011) 26-32, p. 29
- Mol Cell Biochem (2007) 303:39–44, p. 40
- Rinsho Shinkeigaku. 1995 Jul;35(7):806-7.
- Journal of Pharmacy and Nutrition Sciences, 2011 Vol. 1, No. 2, p. 115
- Curr Pharm Des. 2016;22(2):164-73
- Int Immunopharmacol. 2003 Jun;3(6):889-900
- Nutrients. 2017 Jul 6;9(7). Published online 2017 Jul 6
- Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, vol. 2014, Article ID 704619, 7 pages, 2014
- Life Sci. 2006 Feb 9;78(11):1181-6. Epub 2005 Nov 14
- Phytother Res. 2011 Sep;25(9):1306-12. doi: 10.1002/ptr.3379. Epub 2011 Feb 10
- Clin Exp Hypertens. 2009 Jun;31(4):342-54
- Nutr J. 2014 Jun 11;13:57
- In Vivo. 2009 Sep-Oct;23(5):747-54
- Psychoneuroendocrinology. 2016 Mar;65:1-8
- Journal of Health Science, 2011, 57 (2011) 3 p. 245-254
- Neuroscience Letters, Volume 464, Issue 3, 30 October 2009, Pages 193-198
- Annals of the New York Academy of Sciences, 1171: 183–189
- Obes Res Clin Pract. 2013 Mar-Apr;7(2):e95-e105
- J Med Food. 2008 Sep;11(3):395-404
- Int J Mol Sci. 2015 Sep; 16(9): 21021–21034. Published online 2015 Sep 2
- WebMD, July 11, 2017
- American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine 2014;189:A4185
- J Zhejiang Univ Sci B. 2009 Jan; 10(1): 14–21
- World J Gastroenterol. 2013 Feb 21; 19(7): 1085–1090
- Animal, Volume 11, Issue 2 February 2017 , pp. 183-192
- Encyclopedia Britannica, “Chlorella”