Mi az az étel, amelyet Lionel Messi, Karim Benzema és Christiano Ronaldo is rendszeresen fogyaszt és amelynek jóvoltából túl a harmincon is nagyszerű erőnlétnek örvendenek?
Korábban már bemutattuk Kalmár Zsolt, válogatott labdarúgó és Horváth Bálint, válogatott jégkorong játékos pozitív tapasztalatát az algákkal kapcsolatban. Legutóbb pedig Majtényi Zsófia adott nekünk interjút sport témában, aki egyben szakember és aktív versenyző is.
A sport világában is egyre többen döntenek úgy a legismertebb sztárok közül, hogy az algákat beépítik a mindennapos táplálkozásukba. Ezt a döntést a világ legismertebb táplálkozási szakértőivel közösen hozzák meg, hiszen minden esetben külön stáb foglalkozik ezeknek a sportolóknak az étrendjével, vitamin bevitelével.
Az ok pedig nem mást, minthogy a lehető legtovább formában maradjanak, a legmagasabb szinten tudjanak teljesíteni amellett, hogy közben a sérülések és az esetleges gyulladások elkerüljék őket. Továbbá a lehető leggyorsabb regenerációra van szükségük az átlag feletti megterhelések mellett.
Algák!
„Az algák fogyasztása verhetetlen előnyökkel szolgálhat a sportolók számára is; hétszer több fehérjét tartalmaznak, mint a hús, a hal és a zöldségek. Tápértékük kiemelkedően magas, mert már kis mennyiséggel is sok növényi fehérjét kapunk, amit a szervezet még az állati fehérjéknél is jobban szintetizál” – mondta Alberto Mastromatteo.
Mastromatteo az a világhírű séf, aki focistáknak készít diétákat, köztük a Real Madridban játszó francia csatárnak, Benzemának is, aki 34 évesen éppen egy álomszezont élt át.
„Bizony híve vagyok a mikroalgáknak, az omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavak és más egészséges lipidek, vitaminok, karotinoidok, antioxidánsok páratlan forrásainak és maximálisan hiszek az ebben rejlő rendkívüli táplálkozási módszer erejében. Emiatt általában minden ételembe teszek spirulinát és chlorellát” – tette hozzá.
Az alga gyakorlatilag bármikor, edzés előtt, közben és után is fogyasztható.
Gyorsítja az anyagcserét, van benne A-, B1-, B2-, C-, D-, E- és K-vitamin, vas, rostok, ásványi anyagok és sokkal több kalcium, mint a tejben. Ezen kívül gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, óriási segítséggel van a regenerációban és segíti az immunrendszer harmonikus működését.
A Haematococcus algában található természetes asztaxantin valódi versenyelőnyt jelent a sportolóknak! Ez ma már számos tanulmány alátámasztja, erről írt cikkünkben részletesen olvashatóak a legfontosabb információk.
Az algák szervezetre gyakorolt pozitív hatásai azonban emellett, hogy újra egyre jobban előtérbe kerülnek, nem számítanak új felfedezésnek; a NASA a 60-as évek óta kutatja és viszi az űrbe, mint „tökéletes táplálékot”. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) a világ első számú alternatívájaként jegyzi az algákat az éhezés elleni küzdelemben.
Magyarországon az elsők között Kudlik Júlia említette a Delta című műsorban, mint a jövő első számú tápláléka.
Mi az az étel, amelyet Lionel Messi, Karim Benzema és Christiano Ronaldo is rendszeresen fogyaszt és amelynek jóvoltából túl a harmincon is nagyszerű erőnlétnek örvendenek?
Korábban már bemutattuk Kalmár Zsolt, válogatott labdarúgó és Horváth Bálint, válogatott jégkorong játékos pozitív tapasztalatát az algákkal kapcsolatban. Legutóbb pedig Majtényi Zsófia adott nekünk interjút sport témában, aki egyben szakember és aktív versenyző is.
A sport világában is egyre többen döntenek úgy a legismertebb sztárok közül, hogy az algákat beépítik a mindennapos táplálkozásukba. Ezt a döntést a világ legismertebb táplálkozási szakértőivel közösen hozzák meg, hiszen minden esetben külön stáb foglalkozik ezeknek a sportolóknak az étrendjével, vitamin bevitelével.
Az ok pedig nem mást, minthogy a lehető legtovább formában maradjanak, a legmagasabb szinten tudjanak teljesíteni amellett, hogy közben a sérülések és az esetleges gyulladások elkerüljék őket. Továbbá a lehető leggyorsabb regenerációra van szükségük az átlag feletti megterhelések mellett.
Algák!
„Az algák fogyasztása verhetetlen előnyökkel szolgálhat a sportolók számára is; hétszer több fehérjét tartalmaznak, mint a hús, a hal és a zöldségek. Tápértékük kiemelkedően magas, mert már kis mennyiséggel is sok növényi fehérjét kapunk, amit a szervezet még az állati fehérjéknél is jobban szintetizál” – mondta Alberto Mastromatteo.
Mastromatteo az a világhírű séf, aki focistáknak készít diétákat, köztük a Real Madridban játszó francia csatárnak, Benzemának is, aki 34 évesen éppen egy álomszezont élt át.
„Bizony híve vagyok a mikroalgáknak, az omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavak és más egészséges lipidek, vitaminok, karotinoidok, antioxidánsok páratlan forrásainak és maximálisan hiszek az ebben rejlő rendkívüli táplálkozási módszer erejében. Emiatt általában minden ételembe teszek spirulinát és chlorellát” – tette hozzá.
Az alga gyakorlatilag bármikor, edzés előtt, közben és után is fogyasztható.
Gyorsítja az anyagcserét, van benne A-, B1-, B2-, C-, D-, E- és K-vitamin, vas, rostok, ásványi anyagok és sokkal több kalcium, mint a tejben. Ezen kívül gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, óriási segítséggel van a regenerációban és segíti az immunrendszer harmonikus működését.
A Haematococcus algában található természetes asztaxantin valódi versenyelőnyt jelent a sportolóknak! Ez ma már számos tanulmány alátámasztja, erről írt cikkünkben részletesen olvashatóak a legfontosabb információk.
Az algák szervezetre gyakorolt pozitív hatásai azonban emellett, hogy újra egyre jobban előtérbe kerülnek, nem számítanak új felfedezésnek; a NASA a 60-as évek óta kutatja és viszi az űrbe, mint „tökéletes táplálékot”. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) a világ első számú alternatívájaként jegyzi az algákat az éhezés elleni küzdelemben.
Magyarországon az elsők között Kudlik Júlia említette a Delta című műsorban, mint a jövő első számú tápláléka.